Schaakclub Groninger Combinatie.
http://www.groningercombinatie.nl

Schaakvereniging Groninger Combinatie

Schaakvereniging Groninger Combinatie is een algemene schaakvereniging waar iedereen die van schaken houdt welkom is. De club verenigt spelers en speelsters van alle speelsterkten, en heeft als doel het schaken zowel op een hoog niveau als op een plezierige wijze te beoefenen.

De belangrijkste activiteiten van Groninger Combinatie:

Interne competitie
Elke donderdagavond is de vaste clubavond. De speellocatie is het Denksportcentrum Jannes van der Wal, adres: Oliemuldersweg 43, 9713VA Groningen. Aanmelding voor 19.45 aan de zaal, op de site, of via de telefoon: 050-3110375. Rond 20.00 uur beginnen de partijen.

Snelschaaktoernooien
De laatste clubavond voor kerst is er de traditionele kippenfuif, een snelschaaktoernooi. De winnaar keert met een kip huiswaarts. Ook voor alle andere deelnemers en deelneemsters is er een prijsje, waarmee de kerstdagen culinair opgevrolijkt kunnen worden.

Bekertoernooi/ Rapid competitie
In de loop van het seizoen worden er op verschillende clubavonden een bekertoernooi in combinatie met een rapid-toernooi gespeeld. De mensen die worden uitgeschakeld voor de beker spelen op de andere avonden rapid-partijen met 20 minuten per persoon per partij. Er kunnen dan 4 partijen op een avond worden gespeeld.

Externe competitie
In teamverband spelen tegen teams van andere verenigingen. Er zijn landelijke en regionale competities. Ons eerste team (GC1) speelt in de Meesterklasse. Verder spelen we nog in de 2e en 3e klasse KNSB. Ook op provinciaal niveau speelt de Groninger Combinatie in verschillende klassen. Daarnaast spelen er altijd meerdere viertallenteams in de zogenaamde viertallen competitie.

Weekendtoernooi
Het ligt in de bedoeling jaarlijks een weekendtoernooi te spelen, donderdag t/m zondag, voor de liefhebber van intensieve schaaktoernooien: 28 uur schaken in een tijdsbestek van 72 uur.

Rapidtoernooi
Jaarlijks wordt het Rapidtoernooi georganiseerd, een 1-daags evenement op een zaterdag.

Trainingen
Regelmatig worden er trainingen georganiseerd voor diverse doelgroepen.

Jeugdafdeling
Schaakvereniging Groninger Combinatie heeft een jonge, levendige jeugdafdeling. De lessen zijn in handen van enkele enthousiaste, zeer kundige jeugdtrainers. De jeugd komt op donderdagavond voorafgaand aan de volwassenen-clubavond om 18:15 uur bij elkaar. De gevorderde jeugd kan in verkort tempo aan de interne competitie deelnemen.

Daarnaast ondernemen we nog diverse andere jeugdactiviteiten. De club geeft regelmatig introductielessen schaken voor de schooljeugd. Er wordt 2 keer per jaar een z.g. Grand Prix-toernooi georganiseerd. Een groots evenement is tevens het jaarlijkse basisscholenkampioenschap.