NIEUWS PAGINA DENKSPORTCENTRUM GRONINGEN

Bridgematinee op de dinsdagmiddag in het Denksportcentrum Groningen

Er zijn in de stad Groningen vele thuisbridgers en beginnende bridgers die net 1 of 2 jaren bridgeles hebben gehad. Zij zijn veelal geen lid van één van de bestaande bridgeclubs in Groningen. Het Denksportcentrum Groningen heeft samen met bridgeclubs Groningen en Martini en het district Groningen van de NBB het plan opgevat om juist deze doelgroep een platform en bridge mogelijk-heid te bieden om spontaan en laagdrempelig op de dinsdagmiddag in het Denksportcentrum een kaartje te komen leggen. De deelname is vrijblijvend. Er is dus geen verplichte opkomst.

 

De middagen staan onder leiding van bridgedocenten en ervaren bridgers die waar nodig begeleidend en ondersteunend de deelnemers ter zijde staan. Het doel is heerlijk ontspannend bridgen, waarbij vooral het plezier in het spelletje voorop staat. De middag is een ontmoeting tussen gelijkgestemden van een gelijkwaardig niveau om gezamenlijk te genieten van een leuke bridgemiddag. ♣♦♥♠   ♣♦♥♠   ♣♦♥♠

Eén of twee keer per maand wordt in een kwartiertje extra aandacht besteed aan bijzondere spelsituaties. Zo word je spelenderwijs ook wat extra kneepjes bijgebracht. We starten met een kosteloze kennismaking op dinsdag 14 november om 13.30 uur in het  Denksportcentrum Groningen,  Oliemuldersweg 43, 9713VA Groningen tot ca 17.00 uur. Men wordt verwelkomd met een gratis kopje koffie of thee. En verder zijn er diverse drankjes en versnaperingen te krijgen tegen prijzen onder het gangbare horeca niveau. De volgende dinsdagmiddagen is men welkom vanaf half twee. We gaan dan een uurtje of drie, zoals gezegd, onder begeleiding ontspannen en gezellig bridgen. De kosten zijn €2,50 per keer als bijdrage in de begeleiding, zaalhuur en materiaal. We hopen met dit initiatief vele thuis en beginnende bridgers te mogen verwelkomen. En hen te laten ervaren hoe leuk en gezellig bridge in een wat groter verband te spelen is.

U komt toch ook?


Aanmelden kan via info@denksportcentrumgroningen.nl maar je kunt ook zo binnenlopen.

Zie ook www.denksportcentrumgroningen.nl

 

 

 

Betaald parkeren bij het Denksportcentrum

De Gemeente Groningen heeft besloten op 2 oktober 2017 om in de wijk Oosterpark betaald parkeren in te voeren. Dit betreft het gebied Oliemuldersweg/Damsterdiep richting het centrum. Helaas valt de Oliemuldersweg ook onder dit regiem.

De parkeertijden zijn op werkdagen en zaterdagen t/m 18.00 uur en op donderdagavond tot 21.00 uur. Op zondag is geen parkeergeld verschuldigd. De kosten bedragen €1,90 per uur.

Op onderstaand kaartje is aangegeven waar betaald en waar vrij te parkeren is. Dit laatste betreft de zuidkant van het Damsterdiep. Het gebied Kwikfit/Mamamini heeft veelal zo’n 20 vrije parkeerplaatsen en is 3 minuten lopen van het DSCG. Op 5 minuten lopen ligt het parkeerterrein van Praxis, waar volop parkeer mogelijkheden zijn.

Nieuwe vloer benedenzaal DSCG (juli 2017)

De marmoleumvloer van de benedenzaal zat vol putjes met vuil en was niet meer schoon te krijgen. Met name het wiebelen op de stoelen met stalen pootjes waren hier debet aan. Voor het bestuur van het DSCG was dit aanleiding om tot vervanging over te gaan. Als eerste hebben we ons verdiept welke type vloer op basis van prijs/kwaliteit het beste bij het dagelijkse gebruik en ons budget zou passen. Gekozen is voor een slijtvaste en onderhoudsvriendelijke PVC-clickvloer te leveren door de firma Smant te Groningen.

Begin juli zijn de pakketten met vloerdelen geleverd en om de legkosten uit te sparen hebben we besloten de klus in eigen beheer te klaren. Actief hebben Harry Runsink, Gert Meijer, Frits Magendans en Klaas Gorter van het DSCG-bestuur en Wim Krijnen en Fons van Hamond van de Groninger Schaak Combinatie zich op de warme dagen van 17/18 juli zich letterlijk 2 dagen in het zweet gewerkt. Naast het leggen van de vloerdelen moest ook nog eens de vouwwand worden ingekort. Maar …. moe, stijf en enigszins kapot zijn ze trots op het geleverde resultaat.

de oude zaal met het eerste plankje de ontruiming vouwwand is losgekoppeld, nu nog inkorten

het begin ligt er, eerst een snelle inspectie              Wim in zijn vaste houding Gert in zijn favoriete pose

Harry, Klaas en Frits volop aan de slag. Harry en Klaas maken meters en Frits levert het materiaal en zorgt voor de perfecte  inkorting van de laatste plank per rij. Voor waar een geöliede machine.

De nieuwe vloer ligt in al zijn schoonheid klaar om weer jarenlang ondergrond te bieden aan alle denksport-verenigingen die die hun onderkomen in het DSCG hebben.

Nieuwe stoelpootdoppen

Met de komst van de nieuwe vloer moest er noodgedwongen ook wat worden gedaan aan de scherpe metalen stoelpoten met harde kunststofdoppen. Zij waren de veroorzaker van de vele putjes in de oude vloer. Het veelvuldig wiebelen op de stoelen door de gebruikers was een extra belasting waar het marmoleum niet tegen bestand was.

Na ons verdiept te hebben in de stoelpootvarianten en het uitproberen van verschillen typen is er voor €750 aan nieuwe stoelpootdoppen aangeschaft. De vervanging heeft Frits Magendans hoofdzakelijk in zijn eentje handmatig geklaard.